Mededeling in het kader van de uitvoering van het project Fietstunnel Zeeweg

Datum: 26-05-2020
Categorie(ën): Kennisgeving

Zeeweg-Oost afgesloten van 2 juni tot en met 5 juli

 

Vanaf 2 juni gaat de Zeeweg tussen de rotonde bij de Kon. Julianalaan en de afslag naar de N206 vijf weken dicht. Dan wordt het ondergrondse deel van de nieuwe fietstunnel ter hoogte van het Waterloopje aangelegd. Sinds maart wordt buiten gewerkt aan de voorbereidingen van dit werk.

Voor fietsers en voetgangers zijn in de afgelopen weken al omleidingen ingesteld. De oversteekplaatsen bij het Waterloopje en het Roversbrugpad zijn verwijderd. De Zeeweg veilig oversteken kan nu alleen bij de rotonde Koningin Julianalaan. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de N206 – Hoorneslaan – Biltlaan-Zuid. De toerit vanaf de Zeeweg-Oost naar de N206 blijft beschikbaar voor gemotoriseerd verkeer komend vanuit de Rijnstraat.

 

De aanleg van de fietstunnel is een van de maatregelen die genomen wordt voor de komst van R-net. Het ondergronds brengen van de oversteek is nodig om het verkeer op de Zeeweg beter te laten doorstromen, en is beter voor de verkeersveiligheid. Behalve de fietstunnel komen er bij de Zeeweg en de Koningin Julianalaan drie R-net haltes met bijbehorende fietsenstallingen en een aparte busstrook op de Koningin Julianalaan tussen de rotonde Industrieweg en de Zeeweg.

Kijk voor meer informatie over het werk en de planning op www.katwijk.nl/onderweg.