Vaststellen evenementenkalender 2020

Datum: 19-12-2019
Categorie(ën): Agenda en notulen

Het college maakt bekend dat het op 10 december 2019 de evenementenkalender 2020 heeft vastgesteld. De evenementenkalender is een overzicht van alle evenementen die in Katwijk worden georganiseerd. De volledige evenementenkalender kunt u raadplegen op www.katwijk.nl en op www.overheid.nl. U kunt de kalender ook van 17 december 2019 tot en met 21 januari 2020 inzien op het gemeentehuis. Dankzij de evenementenkalender is het voor de gemeente, organisatoren bewoners en hulpdiensten inzichtelijk waar, wanneer en welke evenementen zich in de gemeente afspelen.

De evenementenkalender is leidend voor het verlenen van evenementenvergunningen, zodat alle aanvragers op tijd weten of zij in aanmerking komen voor een vergunning. Het aanmelden van een evenement voor de kalender en de vaststelling van de kalender zeggen niets over het verlenen van een vergunning voor het evenement, het is slechts een eerste toets. Er moet alsnog, met inachtneming van de indieningstermijn, een evenementenvergunning aangevraagd worden. Aan de kalender kunnen geen rechten worden ontleend.

Een aanvraag die na de vaststelling van de evenementenkalender binnenkomt, wordt eerst getoetst aan de evenementenkalender om te zien of er nog ruimte is voor een evenement.