Verkeershinder Zuid-Boulevard op zaterdag 6 juli wegens SAR Katwijk

Datum: 24-06-2019
Categorie(ën): Overige besluiten

De Katwijkse Reddingsbrigade (KRB) organiseert dit jaar op zaterdag 6 juli het International Search And Rescue Event (SAR). De reddingsbrigade verzorgt samen met diverse andere hulpverleningsorganisaties demonstraties om het publiek een indruk te geven van het reddingswerk. Op de Boulevard ter hoogte van de Vuurtoren staat een uitgebreide static show opgesteld en de Zuid-Boulevard wordt ingericht als landingsplaats voor helikopters.
De activiteiten vinden plaats op de Boulevard tussen de B.J. Blommersstraat en de Zuid-Boulevard, de Seinpoststraat alsmede op het strand- en zee gedeelte voor de Vuurtoren. De Boulevard wordt vanaf de B.J. Blommersstraat tot halverwege de Zuid-Boulevard volledig afgesloten voor verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de B.J. Blommersstraat, Koninginneweg, Drieplassenweg en de Sportlaan. De verkeersregelaars kunnen u meer informatie geven over de omleidingen. De strandpaviljoens aan de Zuid-Boulevard zijn bereikbaar via het strand volledig bereikbaar.
Tijdens het moment van opstijgen en landen van de helikopters schrijft de regelgeving voor dat ook de Duinreepstraat en een gedeelte van de Zeereepstraat, parallel aan de Boulevard, tijdelijk afgesloten moet worden.
Komt u uit Katwijk of uit de directe omgeving daarvan dan adviseren wij vanwege de verwachte drukte lopend of met de fiets naar SAR Katwijk toe te komen. Op en rondom de Boulevard is er op diverse plekken de ruimte om uw fiets neer te zetten.
Bekijk voor meer informatie www.sarkatwijk.nl