Verkeersonderzoek naar tijdelijke oplossing verkeer Zijlhoek en De Woerd gestart

Datum: 18-03-2021
Categorie(ën): Kennisgeving

Begin maart is verkeerskundig bureau Roelofs een onderzoek gestart naar een tijdelijke oplossing voor de ontsluiting van de Zijlhoek, De Woerd en de Voorschoterweg op de grens tussen Katwijk en Leiden. Inmiddels heeft de provincie laten weten dat de huidige aansluiting op de N206 van en naar de Voorschoterweg waarschijnlijk in augustus dit jaar wordt afgesloten. Roelofs zal een advies uitbrengen over een eventuele noodoplossing vanaf dat moment en over een betere tijdelijke route die mogelijk meer voorbereidingstijd vergt.

Er zijn zo’n tien verschillende routes in beeld. Voor een aantal daarvan is mogelijk wegverbreding of wegaanleg nodig. Roelofs kijkt naar de kwaliteit van de bestaande wegen en maakt een schatting van te verwachten verkeersstromen. Daarnaast kijkt het bureau naar ideeën van bewoners en organisaties voor de verkeersoplossing.

Roelofs voert in maart nog gesprekken met een vertegenwoordiging van de glastuinbouwers, de wijkraad, verkeersadviseurs van de politie en bewoners langs de verschillende alternatieve routes. Ook is er overleg met de gemeente Leiden en de provincie. Roelofs verwacht eind april of begin mei haar conclusies en adviezen te kunnen delen met de bewoners, ondernemers en de gemeente. De gemeente zal bij haar besluit kijken naar hoe de verschillende alternatieven scoren op oplossingsgerichtheid, draagvlak, snelheid van realisatie, gevolgen voor het milieu en kosten van de oplossing.

Mocht u vragen of ideeën hebben over dit onderwerp, dan kunt u contact opnemen met de projectleider met een mail aan f.grant@katwijk.nl